pondělí 25. února 2013

Kokosový olej Purity Vision

Ahoj drahoušci :)

dneska bych Vám ráda napsala pár slov o zázraku jménem kokosový olej. Všude jsem četla jen samou chválu a tak jsem se i já rozhodla kokosový olej vyzkoušet. 


Pár praktických informací

 Kokosový olej jsem koupila v DM asi za 79,-. Je uchovaný ve skleněné nádobce o objemu 100 ml (ale toto je nejmenší velikost, mají myslím ještě 300 ml a 500ml - tím si ale nejsem úplně jistá), víčko je stejné jako u zavařovačky :) Konkrétně tento olej je od firmy Purity Vision, je BIO, panenský a za studena lisovaný.

Co říká výrobce:

Jedlý olej rostlinný jednodruhový. Složení: 100% kokosový olej z kontrolovaného ekologického zemědělství.
- výborný na vaření i do studené kuchyně
- ideální na masáže a vyživující péči o pleť, tělo i vlasy
- intenzivně hydratuje, chrání a regeneruje.


Konzistence:

Konzistence oleje je ve skleničce tuhá (na pohled vypadá jako sádlo), ale pokud ho naberete do rukou, rozpustí se na klasický tekutý olej. Tedy v tuhém stavu je jeho barva bílá, v tekutém je průhledný - po kontaktu s teplou pokožkou se začne rozpouštět. Když si olej po rukou rozetřete, není nijak nepříjemně "olejový" nebo jak to říct, prostě se poměrně rychle vpije ( to u mě ale neplatí na obličeji).





Na co olej používám?:

Naprosto na všechno :D S olejem jsem zkoušela vařit (olej snese velmi vysoké teploty, při kterých si je schopný zachovat své dobré vlastnosti). Opékala jsem na něm na pánvi kus kus. Nejdříve jsem se lekla jeho  intenzivní vůně, když se zahřál, ale na chuť nebyl kokos cítit. Olej používám nejčastěji jako masku na vlasy a to tak, že pokud mám volné odpoledne, olej vetřu do vlasů a nechám ho působit i několik hodin zamotaný v drdolu, pokud mám ale času méně, nechám ho působit alespoň půl hodiny před mytím hlavy. Po umytí ho někdy také trošičku vetřu do konečků. Často ho používám také jako oční krém, krásně hydratuje. No a pokud mám chuť použiju ho také místo nočního krému. Přes noc má olej spoustu času k působení a pleť je po něm ráno krásně hebká, natírám ho na celý obličej včetně rtů a očí. Olej se dá využívat také na masáže, nehtovou kůžičku, místo tělového mléka/krému/másla, místo balzámu na rty, na suchá místa, no prostě na cokoli si vzpomenete :)

Myslím, že tento olej má všestranné využití a jeho koupí určitě neprohloupíte. Jeho vůně je prostě dokonalá - já vůni kokosu naprosto miluju a tohle je přesně ta přírodní vůně, kterou můžu. Jak jste si mohli přečíst olej je to stoprocentní čili žádné konzervanty, žádná chemie - to myslím mluví za vše :) Za ty peníze je to úžasná věc a ubývá jen velmi málo.

Koukám dnes zas pěkně pozitivně :) Máte s olejem zkušenosti? Nebo využíváte nějaký jiný? Já zatím ne, ale olejům jsem nejspíš přišla na chuť, takže pokud máte tip na nějaký další, určitě si ho ráda přečtu :)

8 komentářů:

  1. Kokosový olej je úplne super, ale keď som videla tento DMkový, bol nejaký zvláštne žltý, čo sa mi celkom nezdalo :)
    caramelbiscuit

    OdpovědětVymazat
  2. Já už jsem se několikrát byla podívat v DM a pořád ho tam nemůžu najít :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rory, mají je tam u těch zdravých potravin...No a nebo zkusit normálně obchod se zdravou výživou :)

      Vymazat
  3. Jak o něm píšeš, tak to zní opravdu lákavě. Na vlasy používám olivový olej a tohle by mohla být příjemná změna:) Nechceš se vzájemně sledovat?

    Vik Ladyla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oliváč jsem taky zkoušela, ale trvá věčnosti ho vymýt :/ Tohle je mnohem lepší :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář <3