pátek 7. září 2012

KŘEHKÉ SÝROVÉ TYČINKY

     I když jsem si původně říkala, že tento blog budu orientovat pouze na recenze kosmetiky a další věci, které se týkají krásy, nedalo mi to a musím se s Vámi podělit i o pár receptů, které zbožňuji :) Je ale pravdou, že jídlo také patří k našim životům a já ho jednoduše miluju (taky je to vidět :D) a žijeme jen jednou, tak proč se trápit počítáním kalorií a neustálými dietami :)

CO BUDETE POTŘEBOVAT?:

  • 350 g tvrdého sýra (já většinou používám obyčejný 30% nebo 40% eidam)
  • 250 g hladké mouky
  • 200 g másla (já ho většinou nechám ztuhnout v lednici a pak ho strouhám, protože tak se Vám s ním bude lépe pracovat)
  • 2 žloutky
  • sůl podle chuti
  • koření podle chuti
  • sníh ze dvou bílků
POSTUP:
     Odkrojíme si ze sýra 250 g a nastrouháme, přistrouháme 200 g másla, přidáme 250 g hladké mouky, dva žloutky a sůl. Vše zpracujeme do hladkého těsta, vyválíme na plát, který dvakrát přeložíme a dáme odpočinout do lednice. Mezitím nastrouháme zbylí sýr a ušleháme si bílky. Vyndáme těsto z lednice a postup s válením bychom měli opakovat, ale když spěcháte jde to i bez toho. Těsto tedy vyválíme na asi 1 cm silný plát, posypeme ho vybraným kořením a potřeme bílky, rozkrájíme do asi na 10 cm dlouhé a 1 cm široké tyčinky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Tyčinky ještě posypeme sýrem a pečeme asi při 180°C, dokud tyčinky nezezlátnou :)

     Tento recept jsem před lety objevila v nějakém časopise a od té doby tyto tyčinky dělám pravidelně, můj přítel se po nich může utlouct :) Fotku bohužel nemám, ale třeba jí časem dodám :)

                                                                      Dobrou chuť přeje Bublina :)

4 komentáře:

  1. Ahoj jsem nová pravidelná sledovatelka tvého blogu, moc se mi líbí tento tvůj recept a budu se tesit na dalsí :) ..urcite se necham inspirovat! :) Kdybys i ty chtela nahlednout treba zase na oplatku na muj blog http://handbagforladies.blogspot.cz/ tak budu moc ráda! :) treba se ti tam take zalibi a das follow :) ..no uvidime, zatim se mej krasne! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, děkuju mockrát za milý komentář :) Snad se Ti tu bude i nadále líbit a určitě přidám i další recepty :) Na Tvůj blog se moc ráda podívám, měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  3. škoda že je receptík bez fotky! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář <3